U petak u Apatinu izložba Kristine Božović “Ostatak živog sveta”

U petak, 19. februara u 19h u galeriji „Meander“, biće otvaranje izložbe Kristine Božović, “Ostatak živog sveta” – grafike. 

Izložba se može pogledati svakim radnim danom od 8h do 14h i trajaće do 4. marta.

Kristina Božović, rođena je 28. septembra 1997. godine u Užicu. Umetničku školu u Užicu završila 2016. godine, kao đak generacije i iste godine upisala prvu godinu OAS, studijskog programa Likovne umetnosti, modul: grafika, na AU u Novom Sadu, u klasi prof. Zvonka Tilića. Dobitnica je Dositejeve stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije 2019/20. godine. Diplomirala 2020. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9,84 i tom prilikom stekla zvanje diplomirani likovni umetnik. Iste godine upisala master akademske studije, modul: grafika, u klasi profesora Zvonka Tilića, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dobitnica je nagrade Učiteljskog fakulteta na 14. Međunardonom bijenalu suve igle u Užicu 2019. godine, takođe je dobitnica više pohvala na žiriranim kolektivnim izložbama. 

Učestvovala je na više od 20 žiriranih izložbi, kao i na preko 20 kolektivnih izložbi. Takođe je bila učesnik dva festivala. Do sada je imala dve samostalne izložbe.