fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U Somboru od posledica korona virusa preminulo dete od trinaest godina

opšta bolnica sombor

Strašna pandemija korona virusa odnela je najmlađu žrtvu u našoj zemlji – trinaestogodišnjeg Stevana R. iz Sombora.

Najlepše tinejdžerske dane učenika sedmog razreda OŠ „Avram Mrazović“ u jednom mahu, na kovid odeljenju Opšte bolnice “Radivoj Simonović“, prekinula je najverovatnije plućna tromboembolija, koja se često javlja kao posledica nedavno preležanog virusa kovid 19.

Кako saznajemo, dečak se pre mesec dana lečio od korone u Dečijoj bolnici u Beogradu, gde je zbog teške kliničke slike bio intubiran. Međutim, oporavio se i pušten je kuću u dobrom opštem stanju.

-S obzirom da je gojazan i da ima dijabetes, čim mu je dijagnostifikovan kovid prebačen je u Beograd. Uz veliki trud lekara i on se oporavio, ekstubiran je i posle nekoliko dana na opservaciji pušten je kući – saznajemo od somborskih lekara.

Međutim,  zbog dugog ležanja dečaku su se stvorile dekubitne rane, zbog kojih je dolazi na previjanje u dispanzer Doma zdravlja „Đorđe Lazić“ u Somboru.

-Prilikom poslednje kontrole mu je pozlilo, svi su skočili na noge da ga reanimiraju, dvoje kola Hitne pomoći je odmah stiglo.  Za svega nekoliko minuta je prevezen u bolnicu,  kolege su dale sve od sebe da ga spasu, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći – kažu još uvek vidno potreseni u somborskom Domu zdravlja.

Sahrana je danas, u 16 časova, na Velikom katoličkom groblju u Somboru.

Izvor: Novosti

Tagovi:
Pročitajte još: