U Somboru u subotu Humanitarni bazar za Milu Mikulić

U Somboru će u subotu, 4. septembra, biti organizovan Humatinarni bazar za Milu Mikulić. Bazar će biti održan u terminu od 10 do 15 sati na “Pijaci u lancima”. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže, bilo kao izlagači, volonteri ili posetioci.

Mila Mikulić rođena je 09.08.2017. godine u 32. gestacijskoj nedelji, kao zdrava beba. Drugi je blizanac iz treće blizanačke trudnoće. Roditelji su već u sedmom mesecu primetili da Mila zaostaje za svojom sestrom. Dok je sestra počela da puzi, Mila nije. Nakon obavljenih pregleda, očekivalo se da će i ona uskoro prohodati, ali se to nije desilo.

U februaru 2020. godine Mila je provela dve nedelje na Institutu za majku i dete u Novom Sadu, na odeljenju rehabilitacije, gde su lekari posumnjali da Mila boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2 i uputili je na dodatne analize, nakon čega je dijagnoza na koju se posumnjalo i potvrđena.

Nekoliko puta je hospitalizovana zbog upale pluća jer nema razvijene mišiće niti snage da iskašlje sekret koji izaziva upalu, koja za Milu može biti kobna.

Mila je do sada uspela da primi 4 doze leka Spinraze, a preostalo je da primi još 2 doze.

Mili su sredstva potrebna za medicinske aparate i pomagala, ortopedska pomagala, specijalističke preglede, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, potrošni medicinski materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.

Ukoliko niste u mogućnosti da posetite Bazar u Somboru, maloj Mili možete pomoći slanjem SMS poruke 1073 na 3030.