fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U toku je druga faza rekonstrucije Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“

Dom zdravlja

Tokom marta meseca ove godine počela je druga faza rekonstrukcije Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru. Podsetimo, u prvoj fazi rađeni su unutrašnji radovi, zamenjeni su mokri čvorovi, podovi, unutrašnja stolarija, a u drugoj fazi plan je da se zameni krov, električne instalacije, telefonske i kompjuterske mreže i da se ugrade dva nova lifta, kako bi se olakšalo kretanje i zaposlenima i pacijentima.

Prvi put od izgradnje će ova veoma zdravstvena ustanova koja je od vitalnog značaja za Grad Sombor dobiti protivpožarnu zaštitu i alarm.

Važno je naglasiti da će kompletna zgrada Kućne nege biti rekonstruisana i obnovljena.

Ambulante su razmeštene u slobodne objekte širom grada. Opšta medicina i stomatološka ambulanta smeštene su u mesnim zajednicama, a dečije, školsko, medicina rada i laboratorija su u zgradi ATD-a. Dalje, Kućna nega, patronažna služba i služba za zdravstvenu zaštitu žena su tokom rekonstrukcije premeštene u prostorije Doma penzionera.

Novac za obnovu ove ustanove, preko 170 miliona dinara, obezbedila je Kancelarija za javna ulaganja pri Vladi Srbije, a izradu projektno-tehničke dokumentacije finansirao je Grad Sombor.

Završetak radova najavljen je za jul mesec tekuće godine.

Foto: Arhiva

Tagovi:
Pročitajte još: