U toku obuka „Put do uspešnog preduzetnika“

U toku je obuka koju organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“. Obuka  se održava 29. i 30. avgusta, u maloj sali SO Kula od 09:00 časova. Svi zainteresovani građani koji hoće da pokrenu svoj posao mogu se prijaviti za obuku u  prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Kuli, odnosno u kancelariji br. 2.

Takođe, nezaposlena lica sa evidencije NSZ Kula mogu podneti zahtev sa biznis planom za subvenciju za samozapošljavanje po javnom pozivu opštine Kula i NSZ Kula u iznosu od 200 hiljada dinara.

Cilj obuke „Put do uspešnog preduzetnika“ je da se nezaposlenim licima olakša pokretanje sopstvenog posla, odnosno, sticanje neophodnih znanja i veština kako bi svoje poslove ideje pretvorili u konkretne inicijative.

Tokom dvodnevnih obuka polaznici će se upoznati sa javnim pozivima za samozapošljavanje, postupkom registracije radnje ili preduzeća, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama koje su od značaja za izradu poslovne strategije i stvaranja uslova za poslovnu održivost.

Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Preuzeto: kula.rs