U toku obuke za nezaposlene u organizaciji NSZ

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) započela je novi ciklus obuka za nezaposlene u opštinama Zapadnobačkog okruga.

U obuke su uključeni nezaposleni sa evidencije NSZ i to pre svega lica iz ugroženih grupa. Praktična nastava, na koju je stavljen akcenat, realizuje se u konkretnom i realnom radnom okruženju.

Po završetku obuke polaznici dobijaju sertifikat o stečenim kompetencijama. Sve obuke za polaznike su besplatne, a obezbeđeni su udžbenici, radni materijali, kao i zaštita na radu.

Informatična obuka po ECDL standardu organizovana je u svim opštinama i to za deset polaznika u Odžacima i Apatinu, a u Kuli i Somboru za 12 polaznika.

U Apatinu je prošle nedelje organizovana dodela sertifikata za polaznike koji su završili obuku u okviru koje nezaposleni stiču znanja i veštine iz engleskog jezika, informatike, poslovne korespondencije i kancelarijskog poslovanja.

Obuke koje su organizovane u Somboru su obuka za vođenje poslovnih knjiga, obuka za pica majstore i obuka za industrijsku izradu obuće. U Kuli je organizovana obuka za pomoćnika trgovca, kao i obuka za gerontodomaćice i obuka za pomoćnike kuvara.

Nezaposleni u Odžacima obučavaju se za izradu bureka, a u obuku je uključeno deset polaznika.

Izvor: Radio Odžaci