U toku postavljanje prvog sloja asfalta na putu Motel-Vagoni

Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać obišla je danas radove na izgradnji i rekonstrukciji puta Motel-Vagoni. U toku su radovi na postavljanju prvog sloja asfalta u dužini od 5,5 kilometara.
-Kao što vidimo radovi napreduju planiranim tempom. Nažalost imali smo kašnjenje tokom leta zbog projekta koji je bio takav kakav jeste, međutim uspeli smo da i taj problem prevaziđemo. Do kraja ove nedelje očekujemo da će biti završen prvi sloj asfalta, kao što je i bio plan, izjavila je Koraćeva.
Zamenica predsednika je dodala da ukoliko vremenski uslovi ne budu povoljni za postavljanje drugog sloja, ovaj posao će biti završen početkom iduće godine.
-Bilo bi idelano da do kraja godine završimo posao, ali ako to temperatura ne budu dozvoljavala taj deo će sačekati proleće. Ono što je najbitnije je da se uradi ovaj prvi sloj da se zaštiti temeljni sloj deonice i na taj način obezbedi nesmetan protok
saobraćaja tokom zime, do naselja Vagoni kao i svih usputnih vikend naselja, izjavila je potpredsednica novinarima.
Rekonstrukcijom puta Motel-Vagoni pored poboljšane putne komunikacije unaprediće se turistički potencijali naše opštine.
-Ova deonica takođe je deo biciklističke trase Euro Velo 6, odnosno deo projekta Evropski Amazon u kom učestvuje opština Apatin. Značajno je zbog biciklista da uredimo ovaj deo put i da kasnije
nastavimo da uređujemo deonica prema Titovom dvorcu i ostalim delovima kuda bi biciklistitrebalo da izađu iz naše opštine, izjavila je Koraćeva.
Plan opštine Apatin je da u budućnosti napravi i vezu sa budućom saobraćajnicom Kupusina – Bački Monoštor. -Taj projekat postoji već godinama. To je veoma skup, kapitalan projekat ali bi za našu opštinu bio od velikog značaja tako da smo već u pregovorima sa Ministarstvom građevinarstva i putevima Srbije da izguramo i napravimo i taj put, poručila je na kraju potredsednica opštine Apatin, Dubravka Korać.
Radove na rekonstrukciji puta Motel-Vagoni izvodi preduzeće Jugokop-Podrinje koje je kao najbolji ponuđač pobedilo na tenderu Ministarstva građevinarstva. Nakon asfaltiranja u planu je da se strugani afalt koji je skinut na ovoj trasi iskoristi za popunjavanje i sanaciju puteva koji vode ka vikend naseljima što je bio zahtev i molba velikog broja građana koji su se opštini obraćali u prethodnom periodu.

          Info služba
          Opštine Apatin