U toku radovi u bloku 82

U bloku 82 u toku su radovi na izgradnji saobraćajnica i parternog uređenja istih koji obuhvata izgradnju saobraćajnice „P2“, „P3“, „P4“ i „C“. Izgradnja se odnosi na kolovoze, trotoare, parkinge, biciklističke staze, atmosfersku kanalizaciju i javnu rasvetu.

Saobraćajnica „S“ produžetak ulice Slaviše Vajnera Čiče, od Prote Mateje Nenadovića do „obilaznice“. Dužina predmetne deonice iznosi 120 m, širine kolovoza 5,5 m.

Saobraćajnica „P3“ produžetak ulice Gruje Dedića, od ulice Prote Mateje Nenadovića do „obilaznice“. Dužina predmetne deonice iznosi 130 m, širine kolovoza 5,5 m.

Saobraćajnica „P4“ produžetak ulice JNA, od ulice Prote Mateje Nenadovića do „obilaznice“. Dužina predmetne deonice iznosi 140 m, širine kolovoza 5,5 m.

Saobraćajnica „P2“ paralelna Prote Mateje Nenadovića i „obilaznici“ od „P1“ do „P4“. Dužina predmetne deonice iznosi 600 m, širine kolovoza 5,5 m.

Projektom je predviđena izgradnja novih parking mesta. Parking mesta se izvode od betonkih raster kocki. Širina planiranih trotoara je 2 m. Predviđeno je popločavanje betonskim elementima.Takođe su planirane biciklističke staze uz trotoare. JKP „Prostor“ Sombor kao Upravljač puta, obavlja poslove stručno tehničkog nadzora.

Izvor: JKP Prostor Sombor

Teku radovi na izgradnji kružnog toka (Filipa Kljajića)

Početkom prošle nedelje otpočeli su radovi na izgradnji dela kanalizacione mreže u ulici Filipa Kljajića, u delu gde je predviđena izgradnja novog kružnog toka. Uporedo sa radovima na kanalizaciji otpadnih voda, otpočeli su i radovi na rekonstrukciji ulične vodovodne linije.

Radovi na kanalizaciji otpadnih voda se sprovode u fazama i u prvoj fazi je izgrađeno oko 24 metara cevi, nastavak radova se očekuje narednom periodu. Kada su upitanju radovi na rekonstrukciji vodovodne linije, oni su još uvek u toku, a planirano je da se zameni oko 130 metara cevi i pratečih elemenata na mraži.

Tokom radova na rekonstrukci  vodovodne mreže tokom protekle nedelje došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača, ali je prekid trajao minimalno kako bi potrošači nesmetano mogli da obavljaju svoje aktivnosti. Planirano je da se radovi okončaju do kraja ove nedelje.

Izvor: JKP Vodokanal Sombor

Radnici Zelenila vredno rade na sakupljanju lišća

JKP “Zelenilo” započelo je danas redovnu akciju sakupljanja lišća. Vredni radnici su danas uz pomoć tzv. ”duvača” sakupljali list na najprometnijim delovima grada, kao što su Staparski put i deo ispred zgrade čuvene Županije.

Izvor: JKP Zelenilo Sombor