Udovičić: Četiri medalje u 5 dana ogromna stvar za Srbiju

Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju tekvondistkinje Millica Mandić i Tijana Bogdanović i strelac Damir Mikec, doputovali su jutros u Beograd. 

Osvajače olimpijskog zlata, srebra i bronze na beogradskom aerodromu dočekali su rodbina, prijatelji, predstavnici Saveza i klubova, uz ovacije, aplauze, balone, srpske zastave i muziku.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Dočekao ih je i ministar sporta Vanja Udovičić, kao i mnogobrojni predstavnici medija.

„Čestitam Damiru, Milici, Tijani i basketašima na osvojenim medaljama, nadamo se da će te četiri medalje na OI biti podstrek i za ostatak olimpijskog tima“, rekao je Udovičić, nakon dočeka osvajača medalja iz Tokija.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

“Iskreno, nije ni približno ista emocija kada se vraćate sa medaljom i kada iščekujete medalju. Možda ide i sa godinama, ali je neverovatna emocija koju smo svi ovde komentarisali. Čestitam Damiru, Milici i Tijani i našim basketašima na osvojenim medaljama. Nadamo se da će te četiri medalje na OI biti podstrek i za ostatak olimpijskog tima. Žao mi je što pojedini sportisti nisu došli do borbe za medalju”, rekao je Udovičić i dodao da je ogromna stvar za zemlju Srbiju je što je u prvih pet dana osvojila četiri medalje.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

U Pekingu samo osvojili tri medalje, u Londonu četiri, u Riju osam, a sada već imamo četiri.

Ministar je posebno čestitao Milici Mandić, koja je u Tokiju osvojila svoje drugo olimpijsko zlato.

“Čestitke svim sportistima, posebno Milici, koja je kao dvostruki olimpijski šampion ispisala istoriju srpskog sporta. Dala je mogućnost da veliki broj dece krene njenim putem. Hvala joj na motivu, ne samo u Londonu 2012. već i u Tokiju 2021. godine”, zaključio je Udovičić.

Izvor: Tanjug