Udruženje građana „Moj Apatin“ organizuje božićne vašare u Svilojevu i Apatinu

Udruženje građana „Moj Apatin“ je u prethodnom periodu bilo veoma aktivno i organizovalo niz zabavnih manifestacija koje su imale izuzetno pozitivan efekat na stanovnike opštine Apatin. Kako se bliži vreme praznika iz ovog udruženja su se odlučili da organizuju „Božićne vašare“ koji će na ovaj način po prvi put biti organizovani u opštini Apatin.

-U Apatinu se do sada nije organizovalo nešto slično. Naša ideja je bila da napravimo jedan pravi Božićni vašar, a pošto je naša opština multikulturalnog tipa ista manifestacija će se odvijati i za pravoslavni i kataločki božić i novu godinu. – rekao je Vladimir Simin, predsednik udruženja građana „Moj Apatin“.

Kako poručuju iz ovog udruženja za katolički Božić vašar će biti održan u Svilojevu kako bi neka od dešavanja preselili van Apatina. U nedelju i ponedeljak, 23. i 24. decembra vašar će biti organizovan u porti crkve „Sveti Stefan“ u Svilojevu. 29. i 30. decembra vašar će biti preseljen u Apatin na plato između osnovne i muzičke škole, a samo nekoliko dana kasnije, odnosno 5. i 6. januara na istom mestu biće ponovljena manifestacija pred pravoslavni Božić. Svi događaji startuju u večernjima satima od 18 sati.

-Spremili smo svašta nešto. Biće i umetničkog i zabavnog programa, živih svirki itd. Ne bih sve da otkrivam, jer bi voleo da to bude iznenađenje za sve posetioce ovih vašara. U ovih nekolika dana biće izloženo mnogo lepih ukrasa, poklona, hrana, pića i svega onoga ćime treba da odiše jedan pravi Božićni skup.- izjavio je Simin.

Kako kaže predsednik udruženja „Moj Apatin“, svi mogu da se prijave i uzmu učešće u ovoj manifestaciji potpuno besplatno, a najjednostavnije je da se to uradi preko fejsbuk stranice ovog udruženja građana.

Izvor: Radio Dunav