fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ukoliko u kući imate neku od ovih stvari, možda ste bogati! Evo zašto se nekada debelo isplati ne praviti generalku

Pisaća mašina

Mnogi od nas u kući, na tavanu, ili u ostavi imaju kutije sa starim stvarima u kojima se često nalazi i ono što smo koristili u detinjstvu. Takve kutije uglavnom skupljaju prašinu, a ukoliko ste nekada pomislili da je sve to odavno trebalo da pobacate, verujemo da ćete, nakon ovog teksta, sami sebi biti zahvalni što još uvek niste napravili generalku.

Razne stare stvari vrede mnogo novca, a verovatno niste ni bili svesni šta sve spada u antikvitete.

“Game Boy”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nextstopplease (@nxt.stop.please)

“Game Boy” je pušten 1989. godine u prodaju i odmah je postao senzacija, a s obzirom na to da ga u prodaji više nema, ove stare konzole vrede od 700 pa čak do 2.000 dolara.

Stare bočice parfema

Bočice parfema sa početka 20. veka su bile izuzetno elegantne, pa samim tim danas vrede čitavo bogatstvo. Neke su prodate za više od osam hiljada dolara na aukcijama, pa bi tako vredelo da bacite pogled u stare fioke, jer možda postanete bogati.

VHS kasete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike 🇨🇦 (@retro_landfill)

Ukoliko kod kuće imate stare kasete, verujemo da ih neko vreme niste dirali i koristili. Međutim, to ne menja činjenicu da bi one mogle da budu jako vredne, a posebno ukoliko njihov sadržaj nije prebačen na DVD. “Donald Duck” i “Mickey Mouse” su među popularnijima.

Stare majice bendova

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BizkitVintageTees_Store (@bizkit.vtg)

Majice starih brendova su pravi izvor zlata, a ovo se posebno odnosi na one majice kojih nigde nema u prodaji. Primera radi, “Nirvana” je imala posebne majice za članove tima koja se prodavala za neverovatnih 7.000 dolara, dok se jedna majica “Beatlesa” sa albumom “Yesterday and Today” prodavala za čak 20.000 dolara. Možda je vreme da povadite stare stvari iz ormara.

“Pokemon” karte

“Pokemon” karte su bile popularne od devedesetih i početkom 2000-ih, a neke od njih sada vrede na hiljade dolara. Prvo izdanje “Charizarda” je prodato za oko 13.000 dolara.

“iPod” prve generacije koji je proizveo “Apple”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tekemin (@tkappletk)

Stari “iPod” uređaji, kako stvari stoje, vrede mnogo novca. Recimo, “iPod” prve generacije, ukoliko je i dalje ispravan, vredi čak 16.000 dolara.

Igračke “Polly Pocket”

Devedesetih godina su ove igračke bile izuzetno popularne, a ukoliko ste ih imali i, još bolje, sačuvali, onda biste mogli i dobro da ih unovčite. Određeni setovi se na “eBay-u” prodaju za čak 1.900 dolara, a mnogo novca vrede i razni aksesoari, poput pernice koja je prodata za čak 810 dolara na ovoj platformi.

Tagovi:
Pročitajte još: