Ukusi Vojvodine treći put u Novom Sadu – Na meniju paprikaš od petla i pašteta od čvaraka

Festival “Ukusi Vojvodine” biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu, treći put. Predstaviće se 90 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje.

– Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, pašteta od čvaraka, langoš, rezanci s makom, kitnikez, krofne, gomboce, samo su deo bogatog gastronomskog menija – navodi se u saoopštenju.

Specijalni gosti Festivala, Vinarsko udruženje sa Pelješca, donosi svoje specijalitete: crni rižoto, morske plodove, ušećereni badem i Stonsku tortu od testenina i oraha.

Dvodnevni festival nudi i zabavni program. Osim internacionalnog kulinarskog kupa, na kojem će učestvovati stotinu kulinara, gosti će uživati u zabavno muzičkom programu. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika, a u nedelju u 16 sati Veliki narodni orkestar i AKUDUNS Sonja Marinković predstaviće tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre, kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.

Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta, na pet lokacija kupe vaučere za kupovinu i degustaciju vojvođanskih specijaliteta.

Preuzeto: eKapija