Unija žena OO SNS Odžaci obeležila 8. mart

Unija žena OO SNS Odžaci organizovala je, povodom 8. Marta – Međunarodnog dana posvećenog ženama, rekreaciju za zainteresovane dame. Akciji se odazvao veliki broj dragih sugrađanki svih generacija.
U ritmu muzike i uz stručno vođenje sportskih instruktorki, vežbalo se oko sat vremena u vedroj i toploj atmosferi. Aktivan odmor i rekreacija svakodnevno je potrebna svim ženama, konstatacija je učesnica ove akcije, i sve su izrazile želju za novo druženje. Ovom prilikom za nežniji pol pripremljeno je još jedno iznenađenje – svakoj dami je darovan prigodan poklon, koji je obezbeđen putem sponzora, naše drage preduzetnice iz Ratkova, g-đe Daniele Beronja. Na kraju druženja predsednica Unije žena OO SNS Odžaci, Gordana Lukić podsetila je drage prijateljice da se ovaj dan prvi put obeležio 18. marta 1911. godine na predlog Klare Cetkin, žene koja se borila za prava žena još od 1889. godine kada je u avgustu iste godine svoj predlog, da se dan žena obeležava kao praznik, javno iznela. Kao međunarodni dan žena, osmi mart prihvaćen je 1917. godine, dok su Ujedinjene nacije počev od 1975. godine službeno počele obeležavati Međunarodni dan žena. U međuvremenu žene su se izborile za pravo na trudničko bolovanje, ograničenje rada žena u trećoj ( noćnoj ) smeni, istu platu za isti rad, pravo glasa…
Posebno je naglasila da ćemo nastaviti putem koji je davno zacrtala Klara Cetkin, odnosno da ćemo nastaviti da se angažujemo u ostvarivanju ekonomske, političke i socijalne ravnopravnosti žena i muškaraca. Srećan vam 8. Mart drage moje , želim da budete vesele i nasmejane ne samo danas već tokom cele godine.