Upriličen svečani prijem za Saru Joksović iz Sivca

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić upriličio je danas svečani prijem za Saru Joksović iz Sivca, studentkinju Tehnološkog fakulteta Novi Sad kojoj je dodeljena nagrada Univerziteta u Novom Sadu za Studenta generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka.

Sara Joksović je takođe najbolji student Tehnološkog fakulteta za školsku 2019/2020. godinu, kao i najbolji student IV godine studija (generacija upisana 2016/2017). Zbog izuzetnog ostvarenog uspeha, Sara je nagrađivana kao Student generacije na svim prethodnim godinama studiranja (2017, 2018. i 2019. godine), a takođe je i nagrađivani student opštine Kula.


Sara Joksović je osnovne akademske studije na Tehnološkom fakultetu Novi Sad završila sa ukupnom prosečnom ocenom 10, a trenutno je na master studijama i kaže da je dobra organizacija ključ svega i da je lakše kad studiraš nešto što voliš. Osvrnula se i na pomoć opštine i istakla kako joj ona mnogo znači, a kao planove za budućnost navela doktorske studije i rad na Institutu.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, u svojoj izjavi za medije je rekao da je praksa nagrađivanja najboljih studenata jedna od uobičajenih u opštini Kula i da kroz te stipendije žele da istaknu prave vrednosti, kao i na koji način najbolji pojedinac, u ovom slučaju student može da pomogne sebi, svojoj porodici i svojoj državi a to je da vrednim radom, uspehom i znanjem unapredi svoje okuženje.

-Danas je povod bio da istaknemo te prave vrednosti, podelimo iskustva i popričamo sa Sarom, koja je najbolji student na Tehnološkom fakultetu, takođe i naš stipendista i da pošaljemo poruku uoči Svetog Save, školske slave, na koji način i kako svaki mlad čovek danas može da napravi uspešnu karijeru. Znanje nikad nije bilo dostupnije, nego sad u 21. veku, školstvo je besplatno, ne postoje te vrste prepreka da se uspe i napravi uspešna karijera, za koju ne sumnjam da će Sara imati, rekao je predsednik Miljanić.

On je istakao da su ovako uspešni studenti dobrodošli u našoj sredini i da je uspeh i mnogo znači sama činjenica da je Sara iz naše sredine, jer i nju i sve uspešne ljude iz naše sredine, mi kao Opština i kao pojedinci možemo kontaktirati i iskoristiti za bilo koja znanja i bilo koje potrebe kada je razvoj naše Opštine u pitanju.