Uređenje sela u Kolutu i Svetozar Miletiću i obilaznice na Gakovačkom putu

Niz radnih akcija koje GrO SNS Sombor kontinuirano organizuje danas je nastavljen u Kolutu, Svetozar Miletiću i u mesnoj zajednici Gornja Varoš.
Aktivisti mesnog odbora Gornja Varoš 1 Srpske napredne stranke u Somboru, sunčano zimsko prepodne, iskoristili su kako bi organizovali radnu akciju. Vredni aktivisti su uređivali zelene površine oko obilaznice na Gakovačkom putu i time je ovaj prostor dobio lepši i zdraviji izgled. Pored uređenja zelenih površina, odrađena je i dopuna reflektujućih nalepnica na barijerama za pešake i bicikliste koje se nalaze na ovoj raskrsnici. Cilj akcije je svakako očuvanje životne sredine, ali i poboljšanje saobraćajne signalizacije za bezbednost u saobraćaju pešaka i biciklista, koji svakodnevno prolaze ovom raskrsnicom. Akciju su svojim učešćem podržali i mesni odbori Gornja Varoš 2, Crvenka, Goge i Venac.
Aktivisti mesnog odbora Kolut, organizovali su radnu akciju u sklopu koje su uređivali centar sela. Akciju su svojim učešćem podržali i mesni odbori Bački Breg, Bački Monoštor i Bezdan. Aktivisti su sakupljali smeće i suvo lišće sa zelenih površina u centru sela, te zajedničkim radom dali svoj doprinos u očuvanju životne sredine. Učesnici akcije su istakli da je od velikog značaja da kontinuirano radimo na unapređenju naše lokalne zajednice, ali i da pokažemo važnost zajedništva i timskog rada na putu ka realizaciji postavljenih ciljeva.
U organizaciji mesnog odbora Svetozar Miletić uređeno je više lokacija u selu, a timski rad ni ovaj put nije izostao, te su aktivisti ovog mesnog odbora zajedno sa aktivistima mesnih odbora Aleksa Šantić, Stanišić, Riđica i Gakovo, zasukali rukave i sakupili i otklonili smeće, suvo lišće i granje sa travnatih površina i time doprineli da selo izgleda lepše i prijatnije. Očuvanje životne sredine je svakako jedan od prioriteta kojim se bave naši aktivisti, uz podršku sugrađana, kako bi svi zajedno bili deo tima koji se bori za još uređeniju i zdraviju sredinu.