Uređuje se kupalište Štrand kod Bogojeva

Na bogojevačkom Štrandu postavljeni su novi suncobrani i kabine za presvlačenje, kupačima će biti na raspolaganju i tuševi, a sređuje se i prostor oko jezera, tako da ovo popularno kupalište dobija novi izgled.

Pomoćnik predsednice opštine Odžaci Milorad Stanišić kaže da je lokalna samouprava opredelila oko pola miliona dinara za uređenje Štranda, a sredstva su obezbeđena iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

– Postavljeno je 20 novih suncobrana od trske, reparirali smo devet suncobrana, takođe trščanih, na prostoru gde su predviđene klupe, uradili smo dve nadstrešnice za tuševe i postavljene su dve kabine za presvlačenje. Ostalo je da se izbetoniraju postolja za kabine i tuševe, nakon čega će ljudi sa vodovoda montirati tuševe – kaže Stanišić.

Kupalište Štrand dobija nove sadržaje, što će obradovati sve one koji na ovom jezeru traže osveženje u periodu visokih temperatura. Planirano je i postavljanje mobilijara za decu, ako ne ove onda naredne godine.

– Radili smo korekciju drvoreda, uklonjena su trula i suva stabla, JKP “Usluga” iz Odžaka zadužena je za održavanje zelenih površina oko jezera i posla ima dosta, jer se radi o velikom prostoru. Trudićemo se da iduće godine izdvojimo još više sredstava za uređenje “Štranda”, pre svega iz budžetskog fonda koji je namenjen za zaštitu životne sredine – istakao je Stanišić.

Restoran na Štrandu izdat je u zakup, zakupac je iz Ruskog Krstura, tako da posetioci mogu ovog leta da koriste usluge tog ugostiteljskog objekta.

Izvor: odžaci.rs