Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Uručeni ugovori o sufinansiranju projekata po Konkursu LAP-a Roma

Uručeni ugovori o sufinansiranju projekata po Konkursu LAP-a Roma

Članica Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Jovana Miljević, uručila je ugovore o sufinansiranju projekata i programa po Javnom konkursu za realizaciju LAP-a Roma u 2024. godini.

Tom prilikom, Miljević se zahvalila predstavnicima udruženja Roma koji su učestvovali na konkursu, te dodala da lokalna samouprava ima izvanrednu saradnju sa romskom zajednicom i da će kroz realizaciju ovih projekata saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

„Lokalna samouprava kontinuirano pruža podršku jednim transparentnim finansiranjem u okviru konkursa udruženjima, time dajući vetar u leđa da udruženja ostvaruju planirane aktivnosti i ciljeve. Mogu da kažem da Grad ima zaista dobru saradnju sa romskom zajednicom i sigurna sam da će se saradnja nastaviti i u budućnosti. Cilj nam je što bolje pozicioniranje romske zajednice u društvu u kom svaki pojedinac ima jednaku šansu da se razvija i napreduje. Hvala vam na učešću i puno sreće u daljem radu“, rekla je gradska većnica Miljević.

Aleksandar Radulović, koordinator za romska pitanja Grada Sombora, poželeo je uspešnu realizaciju projekata kojima će se u skladu sa strategijom, poboljšati položaj Roma u Somboru.

„Vi ćete realizacijom ovog projekta doprineti realizaciji Lokalnog akcionog plana Roma što znači da ćete na neki način u skladu sa strategijom poboljšati položaj Roma i Romkinja u gradu Somboru. Želim da se zahvalim Gradu i pozitivnoj inicijativi da se u donošenju samih mera LAP-a Roma koji je usvojen ove godine, uključe i predstavnici romske zajednice“, rekao je Radulović.

Za potrebe Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju LAP-a Roma u 2024. godini, Grad Sombor je iz budžeta izdvojio 2,5 miliona dinara, a izdvojenim sredstvima će biti finansirani projekti šest udruženja Roma sa teritorije Grada.

Potpisivanju i uručenju ugovora, prisustvovala je i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković.

Tagovi:
Pročitajte još: