Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Uručeni ugovori po Konkursu u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Potpisivanje ugovora

Članica Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Jovana Miljević, uručila je ugovore o sufinansiranju projekata udruženja građana iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite u 2024. godini. Sredstva je dobilo ukupno 30 udruženja za šta je, na osnovu Javnog konkursa, iz budžeta Grada izdvojeno 7,5 miliona dinara. Tim povodom, članica Gradskog veća, Jovana Miljević, pozdravila je predstavnike udruženja, te im poželela puno uspeha u daljem radu.

„Grad Sombor ima veoma razvijenu mrežu socijalne zaštite i uz pomoć svojih organa, ustanova i udruženja iz oblasti socijalne zaštite, razvija i konstantno unapređuje ovu oblast. Grad kontinuirano pruža podršku finansiranjem putem konkursa, time dajući vetar u leđa udruženjima u ostvarenju planiranih aktivnosti i ciljeva. Hvala vam što ste se odazvali na ovaj Javni konkurs i želim vam puno uspeha u vašem daljem radu“, rekla je Miljević.

Unapređenje sistema zdravstvene i socijalne zaštite kroz finansiranje programa i projekata udruženja koja rade sa pripadnicima ranjivih i marginalizovanih pripadnika lokalne zajednice predstavlja bitno strateško opredeljenje Grada Sombora. Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna budžetska sredstva za potrebe finansiranja i sufinansiranja projekata zdravstvene i socijalne zaštite.

U oblasti zdravstvene zaštite akcenat je stavljen na one aktivnosti koje za cilj imaju promociju zdravlja i prevenciju bolesti, organizovanje zdravstveno – promotivnih kampanja i edukativnih sadržaja za obolele od teških bolesti, dok su aktivnosti u oblasti socijalne zaštite usmerene na unapređenje zdravlja posebno osetljivih društvenih grupa i njihovu integraciju u lokalnu zajednicu.

Uručenju ugovora prisustvovale su i Marija Jerković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i Jovana Grujić, savetnica u Odeljenju za društvene delatnosti.

Tagovi:
Pročitajte još: