Usvojen drugi rebalans opštinskog budžeta za 2019. godinu

Odbornici Skupptine opštine Kula usvojili su na današnjoj sednici drugi rebalans budžeta Opštine Kula za 2019. godinu. Izmene i dopune Odluke o budžetu obrazložio je Zoran Vignjević, rukovodilac Odeljenja za finansije i privredu Opštinske uprave. Vignjević je istakao da se rebalansu pristupilo zbog obezbeđivanja dodatnih 53 miliona dinara za izgradnju Sportsko rekreativnog centra na „Vašarištu“ u Kuli, gde je u toku prva faza radova na izgradnji bazena.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić je tim povodom istakao da lokalna samouprava od marta ove godine vodi razgovore sa stručnim službama i stručnim licima, odnosno, inženjerima iz lokala i Pokrajine, budući da i Pokrajina finansira deo radova jer se pokazalo da je neophodno da inženjeri dodatno izvrše ispitivanja i urade dodatnu dokumentaciju.

„Građani opštine Kula će dobiti Sportsko rekreativni centar, kao i novi rekonstruisani park u centru Kule. Radovi mogu samo malo da se prolongiraju zbog nepredviđenih troškova u budžetu ali nikako neće biti zaustavljeni”, rekao je Miljanić.

Nakon rasprave i usvajanja ove Odluke većinom glasova, odbornici u lokalnom parlamentu su nešto duže raspravljali i o Izveštaju o izvršenju Odluke o budžetu za period od početka godine do 30. septembra. Nakon podnetog Izveštaja, odbornici su doneli i odluke o utvrđivanju minimalne naknade za investiciono i tekuće održavanje zajedničkih delova zgrade i naknade za prinudnog upravnika u stambenim objektima.

Takođe, većinom glasova, je usvojeno Rešenje o imenovanju direktora Turističke organizacije opštine Kula, kao i rešenja o razrešenju i imenovanju članova radnih tela Skupštine opštine, upravnih i nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač Opština, kao i školskih odbora. Na mesto direktora Turističke organizacije opštine Kula imenovan je dosadašnji vršilac dužnosti direktora Vladimir Stanković.