UZ POMOĆ SAPUNA URADITE OVE NEVEROVATNE TRIKOVE Nikad ne biste pogodili za šta sve može da se koristi

Osim čišćenja ruku, sapun se može iskoristiti i za druge odlične stvari u domaćinstvu, prenosi BrightSide. Od čišćenja stakla pa sve do rešavanja neprijatnih mirisa, evo za što sve možete iskoristiti tvrdi sapun.

Počistite komadiće stakla 
Nakon slučajnog razbijanja staklenih predmeta, na podu mogu ostati maleni komadići stakla koje naše oko ne vidi, ali se možemo poseći na njih. Kako biste pokupili sve komadiće stakla, jednostavno uzmite sapun i pređite preko mesta razbijanja. Komadići stakla zabiće se u sapun pa ih se lako možete lako rešiti.

Škripanje vrata 
Ako imate stara vrata koja ispuštaju neprijatan zvuk škripanja, problem možete rešiti sapunom. Samo pređite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam. 

Odbijanje insekata od kućnih biljaka 
Za ovo možete koristiti sapun u kamenu ili tečni sapun, samo je važno da je organski kako ne bi naudio vašim biljkama. U jednu bocu sa sprejem pomešajte jednu litru vode, jednu kašiku sapuna i jednu kašiku biljnog ulja, ako želite. Zatim tom smesom pošpricajte vaše biljke i rešićete se dosadnih posetilaca.

Sprečite magljenje ogledala 
Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tokom tuširanja. Jednostavno sapunom u kamenu lagano pređite preko vašeg ogledala. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo.  
Rešite se neprijatnih mirisa u ormaru 
Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rešavanje neugodnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će rasterati sve neprijatne mirise. 

Sprečite magljenje naočara  
Ovo je problem koji se najviše pojavljuje tokom zime. Vaše naočare prvo operite mlakom vodom, ne sme biti vruća kako ne biste oštetili naočare. Zatim sapunom u kamenu pređite preko obe strane stakla i dobro ispolirajte krpom od mikrovlakana.

Preuzeto: informer.rs