Veća podrška države razvoju vinarstva – Vučić najavio administrativna rasterećenja za proizvođače vina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je gazdinstvo porodice Cilić kod Jagodine i tim povodom najavio, na instagram profilu Budućnost Srbije, veću podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva.

– Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne – poručio je predsednik Srbije.

Vučić je naglasio da velika tržišta, kao što su evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi srpska vina došla do izražaja.

– Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predviđena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva – dodao je.

Vučić je napomenuo da će biti izvojena i sredstva za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti.

– Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije – istakao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com

Preuzeto: eKapija