Večeras počinje obeležavanje seoske slave u Kljajićevu

Danas, u Kljajićevu, zvanično počinje program obeležavanja seoske slave, Velika Gospojina, koja će se praznovati dva dana. U centru sela, na bini, odvijaće se večerašnji program, koji će biti u potpunosti posvećen najmlađima, pa će pored animatora, muzičko scenskih nastupa i dečije predstave, Udruženje žena „Rubac“ praviti i deliti uštipke. Program počinje u 17 časova i tokom celokupnog trajanja, deliće se slatkiši.

Manifestacija će se nastaviti dan kasnije, 28. avgusta, sa početkom u 9 časova, kada će u lokalnoj crkvi biti održana sveta liturgija. U isto vreme, na stadionu FK „Kordun“, počeće i turnir u fudbalu za pionire, koji će trajati do 13 časova.

Od 15 časova, organizovani su skup zaprega i nešto kasnije susret ljubitelja BMW automobila, a od 17 časova, različiti programi biće realizovani na više lokacija u selu. Pored večernjeg rezanja slavskog kolača i biranja kuma slave, ispred biblioteke u centru sela održaće se i takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša. Takođe, na lokalnom stadionu, u pomenuto vreme, održaće se još jedna utakmica, na kojoj će ovog puta nastupiti veterani FK „Kordun“ iz Kljajićeva i Zavičajni klub kordunaša iz Beograda.

Za ljubitelje dobrog ukusa, održaće se još jedno takmičenje u pripremanju hrane, ovaj put u pitanju je spremanje palente, te će ispred crkve, u 18 časova, Udruženje žena „Rubac“, još jednom pokazati svoje kulinarsko umeće. Istovremeno, u školskom dvorištu, biće održana rukometna utakmica.

Proglašenje pobednika u kuvanju ribljeg paprikaša biće na bini u centru sela, od 19 časova, gde će nakon toga, od 20 do 22 časa nastupiti IG „Petrova gora“ i KUD „Đurđevak“.

U završnici programa biće upriličen vatromet.

Za vreme trajanja manifestacije, organizovano je pečenje bika na ražnju i podela lepinja.