Veliki uspeh odbojkašica Apatina

Odbojkašice Apatina pobednice su međunarodnog turnira “Kup Tolarencija-Kikinda 2019.” koji je održan u subotu i nedelju u Kikindi.

Apatinke su u subotu, nakon utakmica protiv Novog Sada i Proletera iz Zrenjanina, osvojile prvo mesto u “A” grupi i izborile plasman u polufinale turnira.
U polufinalu, Apatinke su sa 2:0 u setovima  pobedile domaćina, ŽOK Kikindu i plasirale se u finale turnira.

U nedelju je nakon polufinalnih utakmica, finale bilo rezervisano  za odbojkašice iz Skoplja i Apatina. Apatinke su bile bolja ekipa  i zasluženo pobedile sa 2:0 u setovima.
U utakmici za treće mesto Novi Sad je pobedio sa 2:1 ekipu Kikinde .
U utakmici za peto mesto Proleter iz Zrenjanina je savlado ekipu Čoke.
U dvorani “Jezero” u Kikindi, tokom turnira u subotu i nedelju, odigrano je  ukupno 11 utakmica, a veliki broj gledalaca je uživao u igri koju su prikazale sve učesnice turnira.

Po propozicijama turnira, prve tri ekipe na turniru su dobile medalje i pehare.
Među igračicama koje su dobile individualna priznanja, našle su se i tri odbojkašice Apatina. Sanja Maleš je najbolja igračica turnira “MVP”, Ivana Miler je najbolji smečer turnira, dok je Nađi Barać pripala nagrada za najmlađu učesnicu turnira.
Nagrade najboljim ekipama na turniru su uručili organizatori, predstavnici sportskog saveza Kikinde i Branko Majkić direktor takmičenja u odbojkaškom savezu Vojvodine.

Turnir “Kup Tolarencija-Kikinda 2019.” su sjajno organizovali  ŽOK Kikinda i odbojkaški savez Severnobanatskog okruga, uz podršku Pokrajinskog  sekretarijata za sport i omladinu.