Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Veoma toplo vreme tokom vikenda na Zapadnoj obali SAD i jugoistoku

toplo vreme

Veoma toplo vreme će dominirati tokom vikenda u većem delu Zapadne obale SAD, jugoistočnog i srednjeg Atlantika, izjavili su prognostičari, dok se kalifornijski vatrogasci bore sa jednim od prvih velikih požara ove sezone.

Oko 108 miliona Amerikanaca će provesti vikend uz upozorenja o prekomernoj vrućini, sa obaranjem temperaturnih rekorda u mnogim mestima u Kaliforniji, na jugu Oregona i jugozapadu, saopštila je Nacionalna meteorološka služba, preneo je “Reuters”.

Na Zapadnoj obali temperatura će biti od 15 do 30 stepeni iznad proseka, a danas će dostići 43 stepena Celzijusovih.

Neke od najtoplijih tačaka će uključivati Feniks gde će biti 46 stepeni Celzijusovih, Vašington gde se očekuje da će se temperatura popeti na 38 stepeni Celzijusovih i Palm Springs, u Kaliforniji, gde će dostići 48 stepeni Celzijusovih.

Vrućine se očekuju od Misisipija do Floride i severno duž Istočne obale do Pensilvanije, gde će temperature dostići 37 stepeni Celzijusovih. Takozvani Tompsonov požar u okrugu But, u Kaliforniji, oko 105 kilometara severno od Sakramenta, spržio je skoro 16 kvadratnih kilometara šikare i grmlja od kada je počeo u utorak. Požar je jutros bio 46 odsto pod kontrolom nakon što je oko 13.000 domaćinstava bilo primorano da se evakuiše.

Tagovi:
Pročitajte još: