Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vesić: Do sredine jula gotovi radovi na putu između Apatina i Sombora

Antonio Ratković i Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković i predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać, obišli su radove na poslednjoj deonici puta između Apatina i Sombora koja će, kako je Vesić najavio, biti gotova do sredine jula. On je naveo da je taj put dužine 12 kilometara, da je bilo sređeno oko 7,5 kilometara, a da se sada radi poslednja deonica od 4,5 kilometara koja će biti gotova do sredine jula. Kazao je da će biti urađena kompletna rekonstrukcija puta i istakao da država na taj način pokazuje da ulaže i u regionalne puteve, ne samo u autoputeve i brze saobraćajnice.

“Ono što je važno za ovaj deo Srbije, to je da ćemo početi da radimo rekonstrukciju puta Kljajićevo-Telečka za šta je izdvojeno oko 360 miliona dinara, most na Velikom bačkom kanalu vrednosti više od milion evra što će takođe biti rađeno tokom ove godine”, rekao je Vesić.

Takođe, naveo je da će ove godine početi izgradnja “smajli” saobraćajnice koja povezuje Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Novi Bečej, Stari Bečej, Kikindu, Nakovo i Srpsku Crnju.

“Na taj način ćemo pokazati da zaista mnogo ulažemo kada je u pitanju putna infrastruktura u ovom kraju koji je dugo bio zapostavljen, ali izgradnjom brze saobraćajnice i svih ovih puteva pokazujemo da želimo da svaki deo Srbije bude povezan saobraćajno ne samo kroz autoputeve već i kroz izgradnju regionalnih puteva”, rekao je Vesić i dodao: “Ono što nas čeka u bliskoj budućnosti to je da ćemo zabraniti kamionima u tranzitu da koriste regionalne puteve već će samo moći da koriste autoputeve. Takođe, čeka nas naplata puteva prvog B reda za kamione preko 7,5 tona što znači da ćemo bitno rasteretiti lokalne i regionalne puteve i na taj način omogućiti da se oni ne uništavaju onako kako se uništavaju što prekomernim osovinskim opterećenjem što prekomernim korišćenjem”.

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, je podsetio da je prošle godine završena deonica na teritoriji opštine Apatin, a da su sada u toku radovi na putu na teritoriji Sombora.

“Za nekih mesec dana očekujemo završetak ovih radova”, rekao je Ratković.

On je, između ostalog, naveo da će za koju nedelju početi i radovi na rekonstrukciji apatinskog mosta preko Velikog bačkog kanala što je, kako je istakao, veoma bitan projekat za sve građane Sombora, ali i celokupnog Zapadnobačkog okruga.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać je zahvalila Vladi Srbije i resornom ministarstvu na, kako je navela, velikim investicijama u putnu infrastrukturu u ovom delu naše zemlje.

“Putna deonica između Apatina i Sombora prethodnih decenija nije rekonstruisana i zaista će mnogo značiti za naše građane koji gravitiraju ka Somboru i dalje ka Subotici”, navela je Korać.

Tagovi:
Pročitajte još: