fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Akcija besplatnog čipovanja i vakcinacije u Veterinarskoj stanici Sombor

Vakcinacija pasa

Grad Sombor je ove godine izdvojio četiri miliona dinara za akciju besplatnog čipovanja i vakcinacije pasa, koja će se sprovoditi u organizaciji Veterinarske stanice Sombor. Izvršni direktor Veterinarske stanice, Darko Radulović istakao je da je cilj ovog programa da se što više pasa obeleži i vakciniše protiv besnila, kako bi bili zaštićeni i kako bi ih vlasnici lakše pronašli, u slučaju da se izgube ili pobegnu. Ujedno, smanjiće se broj napuštenih pasa na teritoriji Grada Sombora.

„Do sada po toj akciji je urađeno 2550 pasa vlasničkih, od toga 600 samo vakcinisano. Ove godine imamo 1700 jedinica za čipovanje i vakcinaciju, 600 samo za vakcinaciju“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Radulović je podsetio da je ovo treća godina zaredom kako se sprovodi ovaj program. Dodao je da će u narednom periodu biti realizovan i projekat društvene brige za javno zdravlje na teritoriji Grada Sombora pod nazivom „Prevencija besnila i zoonaza koje prenose psi lutalice“, za koji je iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno 4,8 miliona dinara.

Tagovi:
Pročitajte još: