(VIDEO) Ambasador Finske u poseti Somboru

Danas je Sombor posetio Nj.E. Perti Ikonen, ambasador Finske u Srbiji. Na sastanku koji je održan u zgradi Somborske Županije, domaćin ambasadoru Ikonenu bila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa svojim saradnicima, Dr Zoranom Parčetićem predsednikom Skupštine, zatim Antonijom Ratkovićem zamenikom gradonačelnice i Nemanjom Sarače,. Većnikom za kulturu. Nj.E. Perti Ikonen je došao u Sombor zajedno sa svojim saradnikom, savetnikom za ekonomske odnose Igorom madžarevićem. Na sastanku su obe delegacije iskoristile priliku da upoznaju jedni druge sa mogućnostima koje nudi Sombor kao privredni i kulturni centar Zapadno Bačkog okruga i Finska kao razvijena, moderna država, pre svega na kulturnom planu a zatim i na ekonomskom polju.
Nakon sastanka sa gradonačelnicom, Nj.E. Perti Ikonen je posetio i Regionalnu privrednu komoru u Somboru gde mu je domaćin bio direktor RPK Sombor, Zoran Bulatović. U prisustvu velikog broja somborskih privrednika održana je kratka prezentacija potencijala Finske, kao i razmena informacija o mogućnostima saradnje finskih i somborskih kompanija.
Nakon sastanka u RPK ambasador je posetio i galeriju KC „Laza Kostić“, a nakon galerije, posetio je i Gimnaziju „Veljko Petrović“ u Somboru.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=aidbPLML5hI[/embedyt]