(VIDEO) Apatin: Prijem najuspešnijih mladih sportista

Školski i klubski sport mlađih kategorija na nivou opštine Apatin tokom prethodne godine podigli su se na viši nivo, a zahvaljujući predanosti dece i njihovih trenera i nastavnika, ostvareni su i značajni rezultati. S tim u vezi, lokalna samouprava organizovala je prijem za mlade sportiste koji su u prethodih nekoliko nedelja u Apatin doneli medalje sa republičkih takmičenja. Među najuspešnijima našla se učenica OŠ „Žarko Zrenjanin“, Lea Кokai, koja je u konkurenciji devojčica do osam godina osvojila prvo mesto i pobednički pehar sa maksimalnim učinkom od sedam pobeda iz isto toliko odigranih partija.

“Naravno da podrška lokalne samouprave puno znači, pre svega zato što moj klub, odnosno i Lein klub, koji je osnovan pre dve godine je dobio prostorije u Кancelariji za mlade gde vršimo treninge. Imamo preko 40 polaznika. Iz tog kvanititeta izrasta i jedan kvalitet. Nije samo Lea jedina. Ona ima sad trenutno nabolje rezultate. Ima još dvoje, troje dece koji ozbiljno prete da će napraviti dobar rezultat u budućnosti”, izjavio je za Siniša Gajčin, Lein trener.

Petar Bursać, trener mlađih kategorija FК „Mladost“ nije krio zadovoljstvo istorijskim uspehom, državnim zlatom, kojim su se okitili mladi apatinski fudbaleri, a koji prema njegovim rečima vredno treniraju cele godine. 

“Ovo je jedno veliko takmičnje koje traje skoro cele godine. Ono počinje u septembru mesecu, traje sve do maja. U maju se igra završno prvenstvo na Zlatiboru i mislim da smo mi pokazali, ja sam i govorio za ovu generaciju da je jako talentovana, i mislim da smo dokazali svojim radom i trudom da sve može da se ostvari”, rekao je Bursać.

Sem Lee i mladih fudbalera, prijemu su prisustvovali i prigrevački rukometaši, a koji su ispred OŠ „Mladost“ na republičkom nivou zauzeli vicešampionsku poziciju.

Prema rečima Radomira Radujka, predsednika Sportskog saveza opštine Apatin, uspesi koje su postigli mladi sportisti značajni su, ne samo za njih i za njihove trenere i nastavnike, već i za celu opštinu Apatin.

“Mi smo, eto, spremili preko Sportskog saveza, u saradnji sa opštinom Apatin, prigodne poklone, vaučere, koje će moći deca i treneri da iskoriste u sportskoj prodavnici za kupovinu sportske opreme. Na taj način želimo da im se zahvalimo za ono što su postigli, te da im damo motiv da budu još bolji”, istakao je Radujko.

Nakon akcenta koji je Sportski savez opštine Apatin prethodne godine stavio na ženski sport, ove godine posebna pažnja će, kroz pomoć i podršku, biti pružena sportovima za mlađe kategorije.