(VIDEO) Apatinska Tehnička škola postala bogatija za novu interaktivnu tablu

Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, Tehnička škola sa domom učenika u Apatinu postala je bogatija za interaktivnu tablu za nastavu. Prema rečima direktora škole, Nedeljka Šarca, praksa je pokazala da je rad sa ovakvom vrstom učila mnogo lakši i kvalitetniji.

,,Imamo jednu interaktivnu tablu, međutim, za školu su to velika sredstva koja treba da se izdvoje za to i ova donacija nam dosta znači, da poboljšamo i olakšamo rad i nastavnicima i učenicima koji prate nastavu’’, izjavio je Šarac.

Nemanja Lakić, profesor ugostiteljske grupe predmeta u apatinskoj Tehničkoj školi nije krio zadovoljstvo što je tabla postavljena upravo u kabinetu kuvarstva.

,,Interaktivna tabla će nam pomoći u podizanju kvaliteta nastave, a planirana je za sledeću godinu i izgradnja kuvarskog kabineta. Jedan deo učenika će pratiti teorijsku nastavu u učionici, a drugi deo će raditi vežbe u kabinetu, odnosno u kuhinji i povezaćemo se putem kamere, tako da će učenici na teoriji moći da prate praktičnu nastavu iz kabineta kuvarstva.’’

Nakon što je lokalna samouprava na teritoriji opštine Apatin privela kraju sve velike projekte kada su u pitanju predškolske ustanove, na red su došle i ustanove obrazovanja, te osim promocije istih kako bi se što više đaka odlučilo da nastavi školovanje u Apatinu, kreće se i sa ulaganjima u opremu i sredstva za rad.

,,Pre dve nedelje smo imali čast da ugostimo učenika Stefana Tereka i njegovog nastavnika Nemanju Lakića, koji su osvojili prvo mesto na republikom takmičenju u kuvarstvu i oni su tada izrazili želju, odnosno potrebu, za jednom ovakvom tablom, gde nastavnik smatra da bi kvalitet nastave mogao da se podigne na viši nivo uz jedno ovakvo učilo. Mi smo zaista reagovali u najbržem mogućem roku i na neki način, nadam se, podstakli i nagradili nastavnika za njegov trud i nadamo se da će i učenici postizati sve bolje rezultate’’, rekla je Dubravka Кorać, predsednica opštine Apatin.