(VIDEO) Apatinski humanitarci nagrađeni Oktobarskom nagradom

24. oktobar obeležava se kao Dan oslobođenja grada i opštine Apatin od fašističkog okupatora 1944. godine. Tim povodom, u velikoj sali Skupštine opštine Apatin, danas su uručene nagrade i priznanja najistaknutijim pojedincima u tekućoj godini.

Zbog dobro poznate situacije sa korona virusom i merama kriznog štaba, svečana akademija povodom Dana opštine Apatin nije održana, kao  prethodnih godina, u Domu kulture, već je odlučeno da se ovogodišnjim laureatima nagrade uruče u velikoj sali skupštine opštine Apatin. Ove godine, prema predlogu građana,  nagrade su dodeljene isključivo u oblasti humanitarnog i socijalnog rada, a najviše opštinsko priznanje dobili su Udruženje za zaštitu i udomljavanje životinja ”Njuškica” iz Apatina, zatim Ivan Barbir dobrovoljni davalac krvi, Slavica Cvijić, dugogodišnji radnik Doma za stare i penzionere Apatin i Žaklina Krpjan, Dragan Rajšić, Goran Rajšić i Vlado Rajšić, koji su decembra meseca 2019. godine hrabrom reakcijom spasili dva mladića iz slupanog automobila.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać i predsednik SO Apatin Milan Škrbić uručili su priznanja ispred opštine Apatin nagrađenima, a jedna od nagrađenih Milka Trivanović Babić, ispred UG „Njuškice“, izrazila je veliku zahvalnost svima koji su verovali u njihov rad:“ Želim da se zahvalim svim ljudima koji su verovali u nas, koji nam pomažu sa svih strana da se te životinje što pre sklone sa ulica, da se spasu i da im se nadje dom“.