VIDEO) Asocijacija žena Sombor danas proslavila 24. rođendan

Svečanom akademijom, danas je u prostorijama Srpske čitaonice „Laza Kostić“ u Somboru, obeleženo 24 godine od nastanka  Asocijacije žena Sombor. Akademiji su prisustvovali mnogi ugledni gosti, predstavnici asocijacija žena iz Zrenjanina, Paraćina i drugih gradova, zatim predstavnik gradske uprave grada Sombora, predstavnici SUBNOR-a, kao i Vojske Republike Srbije.

Kako je istakla predsednica Asocijacije žena Sombor Jelica Polovina, na dan kada je osnovana, somborski odbor je bio tek šesta ili sedma slična organizacija u tadašnjoj državi, a zadovoljstvo je veoma veliko dosadašnjim aktivnostima:“ Zadovoljna sam pre svega energijom koju su žene pokazale i prepozatljivošću onoga što je problem u našem društvu i našem okruženju, da se uključe, da daju podršku onima kojima je podrška potrebna“, rekla je Polovina.

A da je Asocijacija žena u Somboru jedna od najboljih u Srbiji, potvrđuje i dolazak predsednice Asocijacije žena Srbije, Jovane Žikić, koja je pohvlila rad somborskog odbora:“ Ja sam prezadovoljna radom Asocijacije žena u Somboru, jedne od najaktivnijih članica u Savezu Srbije su upravo članice odbora u Somboru. Sve aktivnosti koje je predsednica Jelica Polovina navela, su me fascinirale, uprkos nemanju sredstava, i asocijacija u Somboru i moja matična asocijacija u Paraćinu, snalazimo se i uspevamo sve aktivnosti i programe da ispunimo do maksimuma“, rekla je Žikić.

Pre same akademije, predstavnice Asocijacije žena Republike Srbije i Sombora, posetile su gradonačelnicu Sombora Dušanku Golubović u njenom kabinetu, gde su u prijatnom razgovoru razmenile skromne poklone, te iznele planove za buduće aktivnosti Asocijacije žena na nivou Republike Srbije, kao i na nivou grada Sombora.