fbpx
24°C
Clear sky

(VIDEO) „Bodrog fest“ idućeg vikenda u Bačkom Monoštoru

Dalibor Forgić

Bački Monoštor će ove godine, šesnaesti put po redu, biti domaćin tradicionalne manifestacije „Bodrog fest“. Manifestacija će se održati 12. i 13. avgusta, a svake godine ovaj Festival okupi u Monoštoru više hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Dalibor Forgić, ispred organizatora manifestacije, Udruženja građana „Bodrog“, govori o ovogodišnjem programu.

„Dvanaestog avgusta imamo tradicionalno kuvanje ribljeg paprikaša, gde se okuplja oko stotinjak takmičarskih kotlića, da ponesu titulu najboljeg u Gornjem Podunavlju, a zabavljaće ih Zvonko Bogdan i „Banda drvena“. A tokom subote, imamo bogat kulturno-umetnički program na centralnoj bini“, rekao je Forgić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Pored kulturno-umetničkog programa, tokom trajanja manifestacije biće upriličene različite ekološke radionice, koje imaju za cilj da promovišu i razvijaju ekološku svest, sa posebnim akcentom na očuvanje i zaštitu životne sredine u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“. Svakako, na Festivalu će svoje umeće moći da prikažu posetiocima i oni koji se bave rukotvorinama i starim zanatima.

„Biće izloženo, znači, stari zanati, gurmanluci, za svakoga ponešto, da se zasladi, počasti i da uživa zajedno sa nama, koji ćemo biti, kao i uvek, dobar domaćin“, zaključio je naš sagovornik.

Organizatori „Bodrog festa“ su Mesna zajednica „Bački Monoštor“ i Udruženje građana „Bodrog“, a generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Tagovi:
Pročitajte još: