(VIDEO) Bogat program povodom školske slave upriličen i u Kljajićevu

Svečanom priredbom i bogatim kulturno-umetničkim programom, OŠ „Nikola Tesla“ u Kljajićevu, proslavila je školsku slavu Svetog Savu.

Program je počeo uz himnu i sečenjem slavskog kolača, nakon čega je usledio deo koji su pripremili nastavnici i učenici škole. Pozdravni govor održali su učenici trećeg razreda, Nikola Kosanović i Saška Vukelić, nakon čega je usledio recital učenika četvrtog razreda, kao i scenski nastup odeljenja III2.

Predstavu „Život Svetog Save“ izveli su učenici od petog do osmog razreda, u režiji učiteljice Tijane Đulinac Dekić, i na taj način, okupljeni su mogli da se podsete Savinog nemerljivog značaja za našu istoriju, kulturu i crkvu.

Svečanoj priredbi tradicionalno su prisustvovali predstavnici iz Kulturnog centra Sombor, sa kojima škola izuzetno lepo sarađuje, te je prošlogodišnja kuma Valentina Gavrić, upravo iz ove kulturne ustanove, predala kumstvo Milici Vukanić, nastavnici geografije i dugogodišnjoj bivšoj direktorki OŠ „Nikola Tesla“.

Program je upotpunjen numerama hora škole, pod vođstvom nastavnice Danijele Vagić.

Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti pa je stoga i zaštitnik prosvetnih ustanova. Dan kada je umro – 27. januar 1236. godine, crkva je ustanovila kao praznik kojim se obeležava njegov život i delo.