(VIDEO) Bogata ponuda manifestacija i nakon prvog Festivala cveća

Na nedavnom održanom Sajmu turizma koji je trajao od 04. do 07. oktobra, svoje potencijale je predstavila i turistička organizacija opštine Kula. Kao i svake godine predstavljen je širok  spektar onoga što se u našoj opštini nudi, a zbog čega bi posetioci trebali da dodju, obiđu,  posete i vide sve ono u čemu mogu da uživaju. Naš štand bio je jedan od najposećenijih, a mnogi naši učesnici u turizmu dobili su nagrade.  Tvrđava iz Kule dobila je nagradu za unutrašnji enterijer, restoran Renome iz Crvenke dobio je nagradu za kvalitet, a naši “Slobodni momci” iz Kule osvojili su treće mesto u spremanju paprikaša od divljači.

Ovim povodom razgovarali smo sa direktorom turističke organizacije opštine Kula, Vladimirom Stankovićem.  Osim o velikim rezultatima na sajmu, on je govorio i o manifestacijama koje će se održati u narednom periodu.

-Turistička organizacija uskoro organizuje “Festival cveća”, znači u subotu pozivamo sve građane Kule da dođu na Festival, gde će u ulici Josipa Kramera, od pošte do mosta, biti izloženo 45 proizvođača i distributera cveća. Imaćemo jako atraktivan program koji će početi u 10 sati.  Doći će nam čak i mažoretkinje iz Apatina i napravićemo nešto što Kula do sada nije imala. Pokušaćemo Kulu da promovišemo i na ovaj način i da obezbedimo građanima  još jedan način da uživaju. Posle toga dolazi nam naravno 20. oktobar i “Dani bundeve”, gde ćemo sa našim partnerima Udruženjem žena i Udruženjem žena Eko Kula, napraviti jednu divnu manifestaciju gde se očekuje veliki broj gostiju. Zatim  imamo i Izložbu sitnih životinja, koju ćemo sa Udruženjem sitnih životinja praviti 12. novembra. Mislim da će sve u svemu, oktobar i novembar biti jako interesantni. Posle toga naravno dolaze nam “Dani opštine Kula”,  gde spremamo različite pozorišne predstave koje će biti po svim mestima opštine, a za sam Dan opštine, pored Svečane akademije, spremamo i veliki koncert koji će se održati u Crvenki u hali, gde će učestvovati sigurno jedna od deset najvećih zvezda srpske folk scene.“

On je takođe napomenuo da je naša opština, na više jezika predstavljena i u magazinu Hello travel Srbija, koji je po pitanju turizma najznačajniji magazin u Srbiji. Ovaj magazin distribuira se po celome svetu i gde god da se prezentuje turistička ponuda Srbije, biće obuhvaćena i opština Kula.