Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Bogojevo dočekalo učesnike najduže regate na svetu

Turistička organizacija Opštine Odžaci u saradnji sa Mesnom zajednicom Bogojevo i domaćinima vikend naselja, organizovali su doček Međunarodne dunavske veslačke regate koja je na proputovanju od izvorišta Dunava pa sve do Crnog mora.

Ove godine na regati učestvuje oko 130 učesnika iz 11 različitih evropskih zemalja poput Nemačke, Austrije, Slovačke i drugih, a sama regata trajaće 75 dana.

“Radi se o najvećoj regati na svetu ovog tipa, 22.juna je startovala iz nemačkog grada Ingolštata, a završava se 8. septembra u rumunskom selu Sveti Đorđe. Ove godine imamo 130 učesnika iz svih podunavskih zemalja kao i iz Irske, Velike Britanije, Finske , Australije kao i zemalja iz regiona“, rekao je Predrag Bogdanović organizator regate.

Za sve regataše, kao posebna dobrodošlica priredjen je kulturno umetnički program u kojem su učestvovali članovi KUD „Borisav Bora Stanković“ iz Karavukova, a sve prisutne pozdravila je i predsednica Opštine Odžaci Latinka Vasiljković izrazivši veliko zadovoljstvo što je TO Odžaci domaćin ove jedinstvene regate u svetu.

Ova najduža veslačka regata na svetu traje 75 dana a zamišljena je prvenstveno kao manifestacija prijateljstva i dobre volje.

 

Tagovi:
Pročitajte još: