(VIDEO) Čedomir Božić: Deronje selo za primer svima

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetili su Deronje, a tom prilikom ih je ugostio predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić, koji je istakao značaj poljoprivrede na teritoriji Odžaka.

„Preko tri hiljade gazdinstava poljoprivrednih samo po sebi govori o značaju poljoprivrede za opštinu Odžaci, 41 hiljada hektara, od toga je 35 hiljada hektara obradive površine. Same cifre govore koliko je poljoprivreda zastupljena u našoj opštini“, rekao je Nikolić. 

Božić je istakao da je značaj ovakvih poseta nemerljiv, jer na taj način Pokrajinski sekretarijat može da stekne najrealniji uvid u stanje poljoprivrednih gazdinstava, kao i da oslušne potrebe poljoprivrednika, dodavši da samo uz razgovor sa njima na terenu mogu da pretpostave koji konkursi su najpotrebniji. 

„Deronje su mesto, koje kada sagledamo procentualno celu Pokrajinu i konkurse Sekretarijata, najviše povlače podsticaje od strane Sekretarijata za poljoprivredu, ja bih tu da pohvalim poljoprivrednike u Deronjama, zato što su revnosni, prate redovno konkurse Sekretarijata i ono što bih istakao njihove prijave, njihovi projekti su zaista visoko ocenjeni i visoko bodovani, tu apsolutno nema greške i Deronje samo mogu svima da budu primer svim ostalim selima kako se aplicira i kako se radi “, dodao je Čedomir Božić. 

Pokrajinski sekretar je dodao da se iz budžeta resornog Sekretarijata izdvaja milijardu dinara za konkurse namenjene poljoprivrednicima, kao i da je većina njih već raspisana, ali da se očekuje još niz drugih aktivnosti.