(VIDEO) Crvena Jabuka u Apatinu na Ribarskim večerima

Drugi dan Apatinskih ribarskih večeri obeležio je koncert Crvene Jabuke. Svima poznate Sarajlije, zabavljale su apatinsku publiku višečasnim nastupom, uz mnogobrojne ovacije i dobru atmosferu. 

„Radimo po emociji, srećom imamo puno pesama, zadnjih 35, 36 godina, pa je to presek, radimo ono što ljudi vole, sviramo pesme koje znaju, da ih ne mučimo da sviramo sabrana dela koja niko ne zna“, rekao je Dražen Žerić Žero. 

Njega i ostale članove benda domaćini su ugostili na pravi apatinski način, uz mnoštvo ribljih specijaliteta. 

„Celi dan uživamo u delicijama, u ribljoj čorbi, u fišu, paprikašu i tako, danas su me malo nategli sa paprikom, malo ljuću su mi dali, ali dobro je, dobio sam poneo sam za Sarajevo, da i jednom svom to uvalim isto tako“, u pravom sarajevskom maniru, kroz šalu je dodao Žero.

S obzirom na to da je drugi dan Ribarskih večeri rezervisan za Otvoreno prvenstvo u kuvanju ribljeg paprikaša, Apatin je okupio brojne majstore, koji su došli iz cele Vojvodine. Pobeda je otišla u Begeč, u ruke dugogodišnjeg poznavaoca ribljih specijaliteta Janka Pinćira, koji, kako kaže, 37 godina radi sa ribom.

„Pobednik sam, ne samo ovde nego sam pobednik već oko 500 pehara, međunarodni prvak, višestruki prvak Vojvodine i tako da ovo nije sasvim slučajno da sam pobedio ovde. Meni je bila jako velika želja da dođem u Apatin, i u Apatinu da osvojim prvo mesto, jer to mi se stalno izmicalo, nisam mogao da uhvatim štimung koji Apatinci rade i sad sam ga pronašao i evo pokazalo se dobrim“, rekao je Janko Pinćir. 

Sem takmičenja i koncerta, i ovo veče su obeležili brojni drugi sadržaji, a izveštaj sa Ribarskih večeri završavamo porukom koju je Žero poslao Apatincima: „Čuvajte Apatinsko pivo, ne dajte da se pravi u Beogradu, nego da se vrati u Apatin“!