(VIDEO) CSU: U korak sa tehnološkim razvojem-obezbeđena nova multimedijalna oprema

Somborski Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju kontinuirano radi na obezbeđivanju što kvalitetnijih uslova za rad u svom objektu. Kako bi unapredili sistem stručnog obrazovanja, ali i profesionalni razvoj svih zaposlenih u ovom segmentu, kroz projekat ,,Digitalizacijom do razvoja kompetencija kod zaposlenih u obrazovanju”, finansiranim sredstvima iz oportuniteta Ministarstva pravde, opremili su učionicu savremenim multimedijalnim uređajima.

“Konkursna komisija je odlučila da Centar ostvaruje pravo i dodelila nam je sredstva u iznosu 885.420,00 dinara za nabavku multimedijalne opreme. Evo preciznije, nabavljeno je 10 prenosnih računara, 7 tableta, UPS uređaji, tako da Centar sad raspolaže zaista respektabilnim multimedijalnim sadržajima”, rekao je Milan Stakić, direktor Centra za stručno usavršavanje.

Takođe, on dodaje da je od izuzetne važnosti ispratiti dinamične promene koje karakterišu savremeno društvo i stvoriti uslove za adekvatnu primenu novih mogućnosti koje ono nudi. U obrazovanju, na taj način se racionalizuje rad nastavnika, intenzivira se nastavni proces i modernizuje se nastava. Nastavnicima se pruža mogućnost da podignu nivo i kvalitet nastave na još viši nivo, te da ostvare dvostruku komunikaciju u radu, dok se učenicima obezbeđuju zanimljiviji i dinamičniji sadržaji, koji doprinose lakšem održavanju pažnje.

“Svedoci smo da moramo da se uhvatimo u korak sa tehnološkim razvojem, kako mi koji radimo sa nastavnicima, tako i nastavnici koji rade i učitelji sa decom. Ova sredstva će nam biti neophodna da bismo taj korak uhvatili, jer i sami vidite da deca već sa 7 ili 8 godina su znatno tehnološki pismenija nego što smo mi to nekad bili, tako da moramo taj korak ispratiti i naravno i tu u te učenike preneti znanje iz oblastu digitalne komptenecije”, zaključuje naš sagovornik.