fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Digitalni bioskop u Kulturnom centru „Laza Kostić“ svečano otvoren

Digitalni bioskop KC 2

Sinoć je u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor upriličeno svečano otvaranje digitalnog bioskopa, koji je opremljen modernim 3D platnom i najsavremenijim projektorom, kao i ozvučenjem. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom, Antoniom Ratkovićem, kao i državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušanka Golubović. Gradonačenik je istakao da je pokretanje ovakve kulturne ustanove od velikog značaja za grad.

„Ono što je svima poznato da je Sombor grad kulture, da ćemo ove godine peti put po redu organizovati Filmski festival i ovo je bio samo logičan sled događaja da bioskop bude upravo u ovoj sali Kulturnog centra. Svakako da će puno značiti svim stanovnicima Sombora s obzirom da svi mi najviše volimo da pogledamo dobar film na platnu, jer je to poseban ugođaj“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Direktorka Kulturnog centra, Vesna Šašić, napomenula je da je uložen ozbiljan rad i trud njenog tima i svih koji su uključeni u realizaciju ovog projekta, a ovu priliku je iskoristila da se zahvali onima koji su pružili finansijsku podršku, te omogućili da Bioskop doživi svoje otvaranje.

„Pre svega želela bih da zahvalim Filmskom centru Srbije, u prvom redu, direktoru Gordanu Matiću, što šu podržali naš projekat i dodelili mu sredstva na Konkursu predigitalizacije i digitalizacije bioskopa za 2020, 2021. i 2022. godinu, zatim i našem osnivaču Gradu Somboru, bez čije pomoći i finansijske potpore ovaj projekat ne bismo realizovali. Takođe, jednoj posebnoj osobi, to je Dušanka Golubović, državna sekretarka za poljoprivredu, vodoprivredu i šumartsvo, zahvaljujući kojoj je rekonstruisana Velika sala, u kojoj otvaramo bioskop, Mreži kinoprikazivača Srbije, direkciji Somborskog filmskog festivala, timu Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor i naravno, somborskoj publici“.

Šašić je izrazila i nadu da će sinoćni veliki odziv somborske publike, koja je, prilikom otvaranja, imala priliku da pogleda premijeru nastavka kultnog filma „Munje:Opet!“, postati uobičajena praksa kad je u pitanju dolazak u ovaj Bioskop.

Tagovi:
Pročitajte još: