(VIDEO) Fabrika akumulatora “Black Horse” i Sigurna kuća Sombor potpisali sporazum o saradnji

Direktorka fabrike akumulatora “Black Horse” Darinka Đuran i rukovodilac sigurne kuće Sombor Tamara Savović, danas su uz prisustvo medija u prostorijama Fabrike akumulatora potpisale Sporazum na realizaciji projekta “Podrška mreži 13 sigurnih kuća u Srbiji”.

Fabrika akumulatora “Black Horse” je na taj način postala prvi privredni subjekat u Republici Srbiji koja je potpisala Sporazum o realizaciji datog projekta a njegov osnovni cilj je zajedničko angažovanje međusobne saradnje u oblasti prava i ravnoporavnosti socijalno ugroženih društvenih grupa.

Po rečima rukovodioca sigurne kuće Tamare Savović direktorka Fabrike akumulatora Darinka Đuran je prva žena rukovodilac privrednog giganta koja je prepoznala značaj potpisivanjem datog sporazuma:” Potpisivanjem ovog sporazuma direktorka fabrike akumulatora “Black Horse” Darinka Đuran je ukazala na značaj podizanja svesti na promociji stvaranja povoljnog ambijenta za profesionalnu i društvenu uključenost žena i dece žrtava nasilja” istakla je Tamara Savović.

Direktorka Fabrike akumulatora Darinka Đuran je istakla da potpisivanje Sporazuma treba da bude podstrek svim ženama liderima, koje se nalaze na rukovodećim mestima u privredi, da se aktivno uključe u ovaj projekat:“Samo zajedničko nastupanje privrede i svih drugih državnih ustanova i institucija može da doprinese uspostavljanju jednoobraznog servisa socijalne zaštite u Republici Srbiji”, istakla je Đuranova.

Fabrika akumulatora “Black Horse” potpisivanjem datog sporazuma nastavlja aktivnosti u okviru sprovođenja kampanje društveno odgovornog rada.