(VIDEO – FOTO) Gradonačelnica Dušanka Golubović i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetili Rančevo

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović obišli su danas poljoprivredno gazdinstvo Gorana Tucakovića u Rančevu.

Gazdinstvo Gorana Tucakovića obrađuje oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta, jedan deo državnog i privatnog zakupa kao i sopstvenog zemljišta, dok u svojim štalama Tucakovići imaju 50 muznih krava kao i junice i tovne bikove.

Gradonačelnica i Ministar su obišli gazdinstvo, upoznali se sa kapacitetima stočnih grla u štalama, mehanizacijom i načinom proizvodnje, a nakon toga je održan i radni doručak na kome je Ministar Nedimović razgovarao sa domaćinima i prisutnim poljoprivrednicima iz Sombora.

Poljoprivreda je jedna od najznačajnijih grana kada je u pitanju privreda u Somboru računajući na prirodne potencijale od 100.000 hektara obradivih površina sa koliko raspolažemo na teritoriji našeg grada, kako privatnog tako i državnog vlasništva, naravno misleći upravo i na to da je poljoprivreda jedna baza iz koje kasnije treba da nastane industrija kroz proizvodnju dodatnih vrednosti iz kojih ostvrujemo dodatne prihode, zapošljavamo naše sugrađane i na taj način podstičemo dalji privredni razvoj našeg grada“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović ističući da Ministar poljoprivrede nije prvi put u Somboru i da je svakako jedan ovakav susret od velikog značaja za meštane Rančeva, jer nije slučajno što je ministar posetio baš ovo mesto.

Ovde se najveći broj naših sugrađana iz Rančeva bavi poljoprivrednom proizvodnjom i ostvaruju veoma uspešne rezultate kada je u pitanju proizvodnja mleka i proizvodnja goveda a svakako ovo je takođe i mesto koje jedno od retkih u Vojvodini beleži i rast populacije, što je uvek za pohvalu. Grad se zato trudi da im pruži podršku, te je tako prošle godine oko 13 miliona uloženo u putnu infrastrukturu. Ostalo je da se tokom ove godine finalizuju radovi kada je u pitanju škola, vrtić i dečije igralište“ istakla je gradonačelnica Dušanka Golubović prilikom posete gazdinstvu Gorana Tucakovića.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović naglasio je da je jedna od novina koje Ministarstvo sprema kao podršku mladim poljoprivrednicima, kako bi ostajali na imanjima, za poljoprivrednike do 40 godina, mogućnost kupovine zemljišta na 20 godina sa kamatnom stopom od 1.95 % , s tim što neće morati imati sredstva obezbeđenja već će to biti poljoprivredno zemljište koje kupuju.

Današnjoj poseti Ministra poljoprivrede prisustvovali su i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, gradski većnik za poljoprivredu Darko Radulović kao i članovi kabineta i saradnici gradonačelnice.