(VIDEO – FOTO) Latinka Vasiljković na konferenciji „Žene u političkom životu“

U organizaciji Ženske parlamentarne mreže, danas je, u Skupštini AP Vojvodine, održana konferencija „Žene u političkom životu“. Tokom panel diskusije „Izazovi, prepreke i iskustva žena u političkom životu“, prisutnima se, pored predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Maje Gojković i gradonačelnice grada Sombora, Dušanke Golubović, obratila i predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković.

Ona je izjavila, da iako treba još da se radi na rodnoj ravnopravnosti u političkom životu, poslednjih godina, postoji evidentan napredak.

„Ovo je izuzetna prilika, današnja konferencija, da se čuje ne samo onaj profesionalni deo, da kažemo profesionalni i politički deo sa kojima se neko ko je na nekoj funkciji susreće, pogotovo kada je u pitanju žena, već i prilika da se čuje lično iskustvo, u smislu osobe kao osobe, šta je to sa čime se mi svakodnevno susrećemo, šta je to što ljudi možda ne vide ili ne treba da vide, kakvi su naši izazovi, kakve su naše prepreke, kakve su naše emocije, kako se mi sa tim u stvari borimo, kako svoj posao i svoju funkciju iznosimo na pravi način“, kaže predsednica opštine.

Učesnike konferencije pozdravio je predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, koji je izrazio je veliko zadovoljstvo što Ženska parlamentarna mreža Skupštine AP veoma uspešno radi i što je Skupština APV mesto, na kojem se decenijama unazad intezivno razgovara o ljudskim pravima.

Maja Gojković naglasila je, da je solidarnost ključna reč današnjeg skupa, te da se Srbija nalazi na 24. mestu u svetu po zastupljenosti žena u parlamentima, među 10 u kojima su žene na čelu Vlade i među 55 država u kojima je na čelu državnog parlamenta žena.