(VIDEO-FOTO) Ministar Šarčević najavio nove digitalne učionice

Opštinu Kulu danas je posetio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, kojeg su ispred zgrade opštine dočekali Velibor Milojičić i Predsednik aktiva direktora, Ferenc Lendak. U Svečanoj sali je potom održan sastanak sa aktivom direktora.
Ministar je u pratnji domaćina obišao osnovnu školu i gimnaziju „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, a zatim i osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Crvenki. On je istakao da mu je jako drago što je opet u poseti opštini Kula gde je bio i pre dve godine kada je obišao Sivac i Kulu.
„Jako me je zanimalo kako se radi u jednoj školi gde imamo manjinsku zajednicu, kako se stara o svim ustanovama i video sam zaista da jedna dobra saradnja postoji, da smo imali jedan dobar aktiv direktora svih ustanova i gde se ljudi ovde jako dobro odnose prema svim reformama na svim nivoima obrazovanja. Škole su visoko ocenjene iz eksterne evaluacije što daje do znanja da rade vrlo ozbiljni obučeni ljudi“, rekao je Šarčević.

Takođe, istakao je da je saopštio Aktivu direktora sve detalje za dalju digitalizaciju u procesima obrazovanja i opreme ustanova, te da se sprema još 8 hiljada digitalnih učionica. „Mreža škola ili ustanova na teritoriji cele Srbije već je uveliko intenzivirana i sve lokalne samouprave u narednom periodu moraju da donesu taj Akt o mreži gde upravo tražimo neka kvalitetnija rešenja.“
Ministar je najavio širenje dalje mreže inovativnih centara u Srbiji. U Beloj Crkvi, predviđen je Centar za geonauke, istraživanja nafte, gasa i zemljišta, Robotika u Trsteniku, na Goču Centar za prirodne nauke, u Tršiću i Beogradu centar za ekologiju. Kulu je takođe istakao kao centar gde se saradnja dalje nastavlja i sa lokalnog nivoa prelazi na vidljiv republički nivo.