(VIDEO-FOTO) Ministarka Zorana Mihajlović najavila nove kapitalne investicije u Kuli

 Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zajedno sa saradnicima iz ministarstva, kao i direktorom JP Putevi Srbije-Zoranom Drobnjakom i  direktorom Infrastrukture Železnice Srbije-Miroljubom Jevtićem, posetila je danas opštinu Kula. Radnom sastanku je ispred lokalne samouprave prisustvovao predsednik Privremenog organa opštine Kula-Velibor Milojičić sa saradnicima, a tema je bila informisanje o problemima, ali i aktivnostima minstarstva kako na teritoriji opštine Kula, tako i u celom Zapadnobačkom okrugu.

Milojičić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posete delegacije sa viših nivoa vlasti, rekavši da je ovom prilikom otvoren niz značajnih tema koje su od krucijalne važnosti za dalji razvoj opštine Kula. Takođe, on se zahvalio na bezrezervnoj podršci republičkoj i pokrajinskoj vlasti, koje kontinuirano pomažu da Kula postane lepše, zdravije i naprednije mesto za život.

Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, Dušan Marijan, rekao je da je ministarka pokazala veliku želju da pomogne, kako bi se ovaj kraj “vratio na stare staze” i kako bi mladi počeli da se vraćaju u svoja mesta, umesto da iz njih odlaze.

U obraćanju medijima, ministarka je izjavila: “Razgovarali smo o infrastrukturi, dogovarali smo se i o rehabilitaciji puteva i o održavanju. Putevi Srbije i Vlada Srbije će samo u redovno održavanje uložiti 150 miliona dinara, zajedno sa rehabilitacijom Kula-Vrbas deonice, kao i mosta, to je već preko pola  milijarde dinara. Ali, ono što je infrastruktura i ono čemu smo takođe izdvojili jedan deo našeg sastanka jeste pitanje kanalizacije, pitanje fabrike vode, manjih fabrika vode, zamena azbestnih cevi, razgovarali smo o kanalizaciji u Sivcu, verujem da ćemo itekako sledeće godine imati dokumentaciju, tako da ćemo raditi i na tome.”

Takođe, ona je istakla i da Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture u 2019. godinu ulazi  sa mnogo većim budžetom za kapitalne investicije, nego što je to bilo 2018. godine, što znači da će u saradnji sa lokalnim samoupravama, biti više prostora za ulaganja.

Projekat obilaznice oko Kule, o kojem se puno  pričalo, a koji još uvek nije krenuo u realizaciju, bio je tema i današnjeg sastanka. “To nije mala investicija, to nije mali novac, razgovaraćemo sa Upravom za kapitalna ulaganja da se pozabavi projektno-tehničkom dokumentacijom i da se obezbedi novac za ekspropriaciju, a realizaciju tog projekta će uraditi Vlada republike Srbije, Putevi Srbije i Pokrajinska vlada. Mislim da je to kapitalna investicija kada je u pitanju opština Kula”, rekla je Mihajlovićka.

Prema rečima Zorana Drobnjaka, direktora JP Putevi Srbije, rad na deonici puta Kula-Vrbas počinje u aprilu mesecu i ta investicija je u vrednosti od oko 5 miliona evra.