(VIDEO – FOTO) Održana 32. sednica Skupštine grada Sombora

Danas je u Velikoj sali zgrade Županije održana 32. sednica Skupštine grada Sombora. Odbornici su, prema sazivu koji su jednoglasno prihvatili, razmotrili i odlučili o osam pitanja iz delokruga rada Skupštine.

Većinom glasova usvojen je predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 u Somboru i predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo – centar za tretman otpada. Osnovne namene u okviru predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 su sport i rekreacija, komercijalne i poslovne funkcije i uslužno, proizvodne i skladišne funkcije. Cilj predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo je definisanje pravila građenja i uređenja kako bi se: unapredio rad postojeće deponije izgradnjom Centra za tretman otpada, obezbedilo istovremeno saniranje postojeće deponije i definisao prostor planirane regionalne deponije.

Na današnjoj 32. sednici odbornici Skuštine grada Sombora razmotrili su i većinom glasova usvojili izveštaje o radu i poslovanju javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti u 2018. godini sa finansijskim pokazateljima.

Usvojen je predlog Odluke o obrazovanju Saveta za migracije grada Sombora i predlog rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2019. godini.

Odbornici su većinom glasova za vršioca dužnosti direktora Gradskog muzeja Sombor, umesto dosadašnjeg direktora Branislava Mašulovića koji je stekao uslov za odlazak u penziju, imenovali Petera Mrakovića, diplomiranog vajara iz Sombora, a za vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana je Vesna Paštrović na period do 6 meseci, pošto je Mihajlu Nestoroviću, dosadašnjem direktoru pozorišta, na današnji dan istekao mandat.