(VIDEO – FOTO) Otvorene 56. Apatinske ribarske večeri

Sinoć su u Apatinu, 56. put za redom, otvorene Apatinske ribarske večeri. Kulturno-umetnička društva ,,Mažoret’’ iz Sonte i ,,Apatinske mažoretkinje’’, uz pratnju kupusinskog duvačkog orkestra, prodefilovale su gradom, nakon čega su se i predstavile publici na Trgu Nikole Tesle. U nastavku programa predstavilo se KUD „Carza’’ iz Apatina, a potom i fantastični funck, pop-rock bend ,,Fish Vibe’’.

Zahvaljujući opštini Apatin i Apatinskoj pivari kao generalnim pokroviteljima, kao i Turističkoj organizaciji kao organizatoru, i ovogodišnja manifestacija obiluje bogatim kulturno –umetničkim, sportskim i zabavnim programom.

Osim programa na glavnoj bini, u Apatinu je ovih dana svima obezbeđen raznolik sadržaj na nekoliko lokacija. Tako je u Višenamenskoj sali OŠ “Žarko Zrenjanin”, tradicionalno otvorena filatelistička izložba, na Dunavu su organizovane vožnje brodićem ,,Apatinka’’, a izmeštena ,,Mala bina’’ pored Apatinske pivare, takozvani ,,Food Corner’’, ponudio je dobru zabavu uz degustaciju ribljih specijaliteta.

Prvog dana manifestacije održane su i kvalifikacije za ,,Zlatni kotlić’’ Apatin, gde se takmičilo ukupno 36 učesnika. Najbolji među njima naći će se, u subotu, u velikom finalu, te pokušati osvojiti laskavu titulu najboljeg u kuvanju ribljeg paprikaša.

Ribarske večeri zvanično je proglasio otvorenima predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, da bi nakon toga usledila spektakularna revija frizura ,,Hair Show by Dejan’’, koja iz godine u godinu oduševljava mnogobrojnu publiku ove apatinske manifestacije.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vHsN01XhOeI[/embedyt]

Zvezda večeri, Željko Vasić, priuštio je prisutnima koncert za pamćenje. Veliki broj fanova ovog šarmantnog umetnika pevao je u uglas sa njim, dok su se nizali hitovi poput pesama Zanjiši kukovima, Željo moja jedina, Voli me i ne voli me, kao i  mnogi drugi.

Drugog dana 56. Apatinskih večeri, takođe nas očekuje bogat program. Tradicionalna trka čamaca, na čardi „Pčela“ (Kupusinska čarda), zakazana je za 17 sati, a u isto vreme svi zainteresovani mogu uživati u lepotama Dunava sa brodića ,,Apatinka’’ (rezervacije 025/515 00 68).

Na Trgu Nikole Tesle,  predstaviće se KUD „Dunav“ iz Apatina i KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte, dok od 20 časova počinju kvalifikacije za „Zlatni kotlić“, za goste van teritorije opštine Apatin.

Za muzički deo programa večeras su zaduženi muzička grupa „Prljavi Romeo“ i kao zvezda večeri, dr Nele Karajlić.

Na kanalu kod Bele Loze, u organizaciji MK “Panter” iz Apatina, počinje Motosusret 2019, gde se očekuje veliki broj bajkera iz Srbije, ali i iz inostranstva. Svirke počinju u 21 sat, a nastupiće muzička grupa „Rock Fest band“ iz Apatina i „Godfathers“ iz Crvenke.