(VIDEO – FOTO) Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio proizvodni pogon Kalcedonije u Kuli

Danas je u Kuli predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zvanično otvorio proizvodni pogon italijanske fabrike grupe Kalcedonija. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, Đorđo Markeđani -predsednik italijansko-srpske komore, predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić, te Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.
“Srbija postaje zemlja pobednika i to pokazuje i na međunarodnom planu”, rekao je Vučić obraćajući se građanima ispred fabrike Kalcedonija, u kojoj će biti zaposleno 300 ljudi. On je takođe izjavio da se gradi i popravlja ono što je urušeno prethodnih decenija i dodao da je to ono što donosi budućnost.

Rekao je i da će morati mnogo više da se uradi za Sombor i Apatin, te podsetio kako je Kula bila značajno industrijsko mesto.

Ovo je peta fabrika “Kalcedonija” koja je otvorena u Srbiji, a uskoro se planira otvaranje i šeste u Kikindi. U fabrici u Kuli zaposleno je prvih 100 radnika, a kako se proizvodnja bude širila biće zaposleno i preostalih 300.

“Današnji dan, Aranđelovdan, ostaće upamćen kao novi početak za našu opštinu jer posle 30 godina otvaramo nova radna mesta”, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić, zahvalivši se Vladi Srbije i Pokrajinskoj vladi na podršci pri realizaciji ove investicije. On je takođe naglasio da će se čelnici opštine i u budućnosti potruditi da kulska opština bude mesto iz kojeg mladi ne samo da neće odlaziti, već će se tu i vratiti.

“Ovo je velika i važna vest za Kulu, AP Vojvodinu i celu Srbiju. Reč je o petoj investiciji kompanije “Kalcedonija” u našoj zemlji i svih pet su u pokrajini”, rekao je Mirović. On je istakao da je novi pogon u Kuli značajan za razvoj same kompanije, ali i za lokalnu samoupravu i AP Vojvodinu, kojima će, kako je naveo, doneti veću dobit iz koje se stvaraju uslovi za brži ekonomski razvoj.

Istakavši da italijanske kompanije u Srbiji zapošljavaju 25.000 radnika, ambasador Italije Karlo Lo Kašo rekao je da je ta zemlja jedan od najvećih investitora u Srbiji i da je namera i cilj da to i ostane.