(VIDEO + FOTO) Rekonstrukcija Železničke ulice završena pre roka

Rekonstrukcija Železničke i ulice Ive Lola Ribara u Odžacima, završena je pet dana pre roka i danas su te ulice i zvanično otvorene za neometan saobraćaj.
„Danas je zvanično pušten saobraćaj na ulici Ive Lole Ribara i Železničkoj. Druga faza radova rekonstrukcije ove ulice je, možemo sa ponosom reći, završena pre roka koji je ugovoren. O samom kvalitetu radova i dinamici radova, svedoči ovo što danas možemo videti na pomenutoj ulici. Ono što mogu da kažem, da je ovo jedna od značajnih investicija za opštinu Odžaci u prethodnom periodu, budući da je sama vrednost investicije 121 milion dinara, gde je kao investitor opština Odžaci iz svog budžeta izdvojila 45 miliona, a Uprava za kapitalna ulaganja i Pokrajinska vlada 76 miliona“, izjavila je predsednica opštine Odžaci, Latinka Vasiljković.

Ona je istakla i da su radovi bili veoma obuhvatni i složeni, te da je ovim radovima rešen najveći problem ove saobraćajnice, a to je pre svega odvođenje atmosferskih voda. Takođe, tu su i izrada kolovozne konstrukcije, izrada biciklističkih traka sa obe strane ulice, kao i izrada pešačkih staza, parking prostora i kolovoznih pristupa parcelama.

Svakako najznačajnije za Odžake, a da je obuhvaćeno ovim radovima, jeste zamena postojeće vodovodne mreže. “Dakle prva zamena vodovodnih cementno-azbestnih cevi, posle skoro 40 godina u ukupnoj dužini od kilometar i po. Moram da napomenem da na ovoj deonici, u drugoj fazi rekonstrukcije Železničke ulice, koja je u dužini od 700 metara, na delu koji se nastavlja na prvoj fazi, rešen je još jedan problem, a to je regulisanje saobraćaja vertikalnom saobraćajnom signalizacijom, u vidu semafora, gde će se rešiti i bezbednije odvijanje saobraćaja na ovoj deonici“, kaže Vasiljković.
Semafor je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo. Investicija je vredna 5,3 miliona.

Predsednica opštine Odžaci objasnila je da je završen građevinski deo posla, a da predstoji još uređenje zelenila, tačnije sadnja 133 sadnice drveta, po projektu koji je urađen. Sadnja je poverena JKP „Usluga“ i uslediće nakon prestanka vegetacije.

Nakon što se zahvalila svima koji su uzeli učešće u ovom velikom projektu najavila je, kao naredni cilj, početak radova na rekonstrukciji i uređenju putne infrastrukture u celoj opštini.

„Sledeći fokus jeste intenzivan početak radova na rekonstrukciji i uređenju putne infrastrukture u celoj opštini Odžaci, ne samo u naseljenom mestu. Shodno tome, a budući i da se završava krpljenje udarnih rupa, krenulo je sa rekonstrukcijom puta Odžaci-Karavukovo u dužini od 5,6 kilometara. Izvođač i finansijer su Putevi Srbije, a predstoji nam i rekonstrukcija državnog puta Odžaci-Lalić, ali i ostalih puteva i ulica u selima opštine Odžaci“, rekla je Vasiljković.

Otvaranju ulice, pored predsednice opštine, prisustvovali su i pomoćnici predsednice Andrija Hajdu, Igor Praća i Milorad Stanišić, načelnik Opštinske uprave Nedeljko Vučenović, direktor JKP „Usluga“ Nikola Arsić, iz Odeljenja za urbanizam Tanja Stamenković, iz Odeljenja za investicije Jasmina Gojić i iz Odeljenja za javne nabavke, Višnja Hajdu.