(VIDEO – FOTO) Saobraćajnoj policiji uručeni novi alkometri i droga test aparat

Zamenik gradonačelnice i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković danas je uručio opremu za detektovanje alkohola i opojnih droga Odeljenju saobraćajne policije PU Sombor, a revers o korišćenju opreme su potpisali zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i načelnik Policijske uprave Sombor Saša Dmitrašinović. Uručena oprema je u vrednosti oko 1.200.000,00 dinara i obuhvata droga test sa aparatom i pet alkometara, a finansirana je od naplaćenih kazni nesavesnim vozačima.

Prema konceptu „Nebezbedni finansiraju bezbednost saobraćaja“ od 30 odsto sredstava koja pripadaju lokalnoj samoupravi od naplate kazni, lokalna samouprava grada Sombora je odlučila da nabavlja opremu Odeljenju saobraćajne policije PU Sombor. Po rečima zamenika gradonačelnice Antonija Ratkovića, ova oprema je nabavljena u cilju podizanja bezbednosti saobraćaja na najviši mogući nivo:

„Savet za bezbednost saobraćaja nastavlja sa promotivnim aktivnostima, sve u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja. Prioritet su nam najmlađi učesnici u saobraćaju. Nastavićemo sa podelom svetla i prsluka u seoskim vrtićima i podelom auto sedišta za novorođene bebe“ istakao je Ratković i pozvao sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu „Strategija o razvoju saobraćaja“ koja će biti organizovana sledeće nedelje.

Saša Dmitrašinović, načelnik PU Sombor, istakao je da će pomoću ove opreme koju su nabavili kroz delatnost Saveta za bezbednost saobraćaja, a pre svega kroz preventivne aktivnosti, podići na veći nivo bezbednost saobraćaja u gradu Somboru.

Milan Glumac načelnik odeljenja saobraćajne policije PU Sombor rekao je da se na ovaj način PU u Somboru svrstala u najjače policijske uprave u Srbiji i da će tehnički biti opremljeni da adekvatno odgovore na različite situacije na terenu.