(VIDEO-FOTO) Za OŠ „Petefi brigade“ 2.5 miliona dinara

Osnovnu školu „Petefi brigade“ u Kuli, posetio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine, Mihalj Njilaš, koga su dočekali predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić i Čaba Požar, direktor škole. Kako je izjavio Njilaš, saradnja pokrajine i opštine Kula je na zaista visokom nivou, što potvrđuje i projekat prema kojem će ovih dana početi zamena vrata i prozora u kulskoj osnovnoj školi, a vrednost ovog projekta je 2.5 miliona dinara.

„Ovo je samo nastavak dugogodišnje saradnje koju imamo sa pokrajinskim sekretarijatom, da ne podsećam na sve velike stvari koje smo uspeli zajednički da završimo, pre svega mislim na ekonomsku školu, ali i na sve druge škole na teritoriji naše opštine. Siguran sam i ubeđen da ćemo i u narednom periodu nastaviti da sa kvalitetnim projektima konkurišemo i da ćemo imati podršku kompletne Pokrajinske vlade“, rekao je Milojičić. Takođe, on je istakao da deca i zaposleni, na ovaj način, dobijaju puno bolje uslove, te obećao da će ovakva uspešna saradnja sa višim nivoima vlasti biti nastavljena i u budućnosti.

 U izjavi za medije, Njilaš je rekao : „Saradnja Pokrajinske vlade i mog sekretarijata je izuzetna sa opštinom Kula. Napravio sam mali presek pre nego što sam došao i stvarno opština Kula pripada u te opštine u Vojvodini, koje izuzetno organizovano konkurišu. To važi ne samo za moj sekretarijat, nego i za ostale sekretarijate. Nama je vrlo bitno obrazovanje i bitno nam je da osnovna škola „Petefi brigade“ bude uspešna u ostvarivanju svojih planova zajedno sa opštinom i zajedno sa nama“

Potpredsednik Pokrajinske vlade naglasio je da će radovi biti urađeni kvalitetno, te da će se time ne samo značajno smanjiti troškovi grejanja, već i da će ovi radovi značajno uticati i na kvalitet vaspitno-obrazovnog rada u celini.